Onze tijdelijke Airco Actie voor € 99,-

             de actie loopt tot 31-08-2020

 

Om u optimaal te laten genieten van frisse lucht in uw auto, zorgen wij er graag voor dat uw airconditioning in topconditie is. En dat is zeker geen overbodige luxe! U kunt zich voorstellen dat er nogal wat eisen gesteld worden aan de mechaniek en het onderhoud van uw aircosysteem. En dat is niet voor niets: een goed onderhouden aircosysteem loopt namelijk een lager risico op defecten. Dat betekent dat een goed werkende airco altijd en overal voor een aangename temperatuur zorgt in uw auto.

Goed onderhoud voor uw airco is niet alleen van belang in de zomer. Ook in de seizoenen waarin het niet noodzakelijk is om het interieur van uw auto te koelen, is een goed werkend aircosysteem een must. Deze zorgt er bijvoorbeeld bij beslagen ramen voor dat ze snel worden ontwasemt. 

Deze tijdelijke actie bestaat uit het leeg halen en opnieuw vullen van de airco met koudemiddel, en daarnaast controleren we het complete aircosysteem en vervangen we het interieurfilter.

Tips voor het gebruiken van uw aircosysteem.

Even de ruiten open

Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst even de ruiten open. De grootste warmte kan er dan uit. Wanneer de airconditioning koud wordt, de ruiten weer sluiten. Een airco kan namelijk alleen goed functioneren met de ruiten dicht.

Niet te koud

Zet de temperatuur van uw airconditioning niet te laag of de ventilator continu op hoge snelheid. Het temperatuurverschil met buiten kan erg groot worden wat onprettig is wanneer u de auto weer verlaat.

Gebruik uw airco bij regen

Schakel bij beslagen ruiten ook uw airconditioning in. De temperatuur mag ook op warm staan. Het gaat erom dat het vocht uit de ventilatorlucht wordt gehaald met de airco aan. Zijn de ruiten condensvrij, laat de airco dan gewoon aan staan. Wanneer u deze direct er na uitzet zullen de ruiten namelijk snel weer beslaan.

Schakel de airco eerder uit

Schakel uw airconditioning ongeveer 10 minuten voor aankomst op uw bestemming alvast uit. Zo kan de condensor van de airconditioning alvast wat vocht kwijt door de warmte van het motorblok ernaast. Dit voorkomt 3 dingen (afhankelijk van het weer):

1. Wanneer bij de volgende rit de airco wordt aangezet blaast deze niet eerst vochtige lucht wat voorkomt dat de ruiten zullen beslaan.

2. Er blijft minder vocht achter in de condensor waardoor er minder kans is op bacteriën en een stinkend aircosysteem.

3. Omdat de condensor zijn vocht al kwijt is zal het lekbakje onder de condensor niet overlopen.

Bij zware belasting airco uit

Moet uw Opel hard werken bijvoorbeeld berg opwaarts met een volle belading en/of caravan, zet de airco dan even uit. Dit scheelt weer wat motorvermogen.

Voorkom verstopping van de airco

Houdt de luchtinlaten van uw Opel vrij van blad en vuil. Kijk bij het schoonmaken van uw Opel ook altijd even onder de motorkap ter hoogte van de voorruit of zich daar daar geen bladeren of ander vuil hebben opgehoopt.