groen ondernemen

Van Voorden Almere ziet het grote belang van duurzaam werken en heeft dit verwerkt in de dagelijkse werkzaamheden.

Inkoop automobielen
Opel , onze importeur, is veel bezig met het milieu om ons heen. Dat klinkt voor sommigen misschien tegenstrijdig, maar een auto hoeft niet te vervuilen en de weg naar het bouwen van schone auto's is allang ingeslagen.
Bij Opel van Voorden hebben we het levende bewijs staan in de vorm van de Opel Ampera , De eerste elektrische auto met een actieradius van meer dan 500 km !

Inkoop onderdelen
Dankzij de hoge kwaliteit van de gerecyclede materialen gebruikt Opel niet langer alleen voor onzichtbare delen dit materiaal maar ook nu voor de zichtbare delen. Het doel is de gebruikte hoeveelheid gerecyclede kunststoffen tijdens de modelcyclus doorlopend te verhogen tot 20% van het totale aandeel aan kunststoffen onderdelen.

Informatie aan klanten
Het nieuwe Rijden
Het programma Het Nieuwe Rijden heeft tot doel automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders aan te zetten tot een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag. Om dit te ondersteunen heeft van Voorden een folder voor de klant,ook een gratis gids is verkrijgbaar met een overzicht van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van alle nieuwe modellen personenauto's. Daarbij word er veel gebruikt gemaakt van onze uiterst milieuvriendelijke leen fietsen

Afvalverwerking
Voor de verwerking van het afval van de werkplaats maken wij gebruik van het bedrijf SITA, deze hebben duurzaamheid hoog in het vaandel . Voor de milieuvriendelijke inzameling van banden wordt het bedrijf Gruba ingeschakeld. Dit bedrijf is BEM, ISO en SGS gecertificeerd. Verder worden de toners en de cartridges ingezameld en scheiden wij ook het afval.

Energieverbruik
In 2011 zijn er bewegingssensors geplaatst om het elektra verbruik te verlagen. Tevens is er een start gemaakt om alle TL verlichting te vervangen naar Led verlichting.

Door deze aanpassingen die wij als Autobedrijf van Voorden doen hebben wij 8 december 2011 het certificaat Erkend Duurzaam van de BOVAG ontvangen .