Kies voor een KARL uit voorraad.En bespaar €1.000!

Opel KARL

Vanaf 1 september 2018 geldt in Nederland een nieuwe wetgeving voor het vaststellen van het officiële brandstofverbruik en de emissies van nieuwe auto’s. Een onderdeel hiervan is dat alle nieuw geproduceerde auto’s zullen overgaan op de Europese WLTP-test in plaats van de (uit 1970 daterende) NEDC 1.0 test. Deze NEDC 1.0 test is de basis van de huidige EURO 6.1 motoren. De WLTP test geeft een realistischer beeld van het werkelijk gebruik onder de moderne omstandigheden maar dit resulteert daarmee wel in een hoger brandstofverbruik en hogere CO2 uitstoot. 

Voor de nieuwe motoren (EURO 6.2) geldt een strengere regelgeving op uitstoot van roetdeeltjes (NOx) in vergelijking tot EURO 6.1. Hierdoor worden benzinemotoren vaker uitgerust met een roetfilter waardoor de motoren schoner worden, maar ook de CO2 uitstoot stijgt.

De CO2 stijging heeft als gevolg dat de BPM omhoog gaat (ten opzichte van een vergelijkbare auto met EURO 6.1 motor). Het aanschaffen van een nieuwe Opel KARL met EURO 6.2 motor wordt in de regel dus duurder terwijl de standaarduitrusting van de KARL niet wijzigt.

In het geval van een KARL Edition 1.0 wijzigt de consumenten adviesprijs (inclusief afleverkosten) van € 13.099 naar € 14.099. Stapt u in een Opel KARL uit voorraad dan bespaart u maar liefst €1.000 op de aanschaf van uw nieuwe KARL.

Waarom wordt een Opel KARL duurder?
In Nederland wordt via de BPM extra belasting geheven over de CO2-uitstoot van een auto. Bij gebrek aan een officiële WLTP-BPM tabel worden in ons land nieuwe auto’s (gemeten via WLTP test) ‘teruggezet’ naar hun NEDC CO2-waarde zodat de BPM berekend kan worden middels de officiële op NEDC gebaseerde BPM tabel. Dat terugzetten gebeurt via een rekentool van de Europese Commissie. Deze methode resulteert in een zogenaamde ‘NEDC 2.0 waarde’. Deze teruggerekende NEDC 2.0 waarde, ligt bij de Opel KARL boven de oorspronkelijke NEDC 1.0 waarde.

Belasting besparing
Kiest u voor een Opel KARL uit voorraad dan is de oude NEDC testmethode van toepassing. U rijdt dan niet alleen direct weg in een nieuwe Opel, maar bespaart ook een forse belastingstijging! U betaalt namelijk minder belasting (BPM/BTW) dan bij een vergelijkbare Opel KARL die aan de nieuwe WLTP testmethode onderworpen wordt.